niedziela, 26 września 2021

PALUSZKI SURIMI W OLEJU (CRABSTICS IN OIL)

 

paluszki surimi w zalewie
paluszki surimi w oleju

Paluszki surimi w oleju to fajna przekąska. Jest szybka w przygotowaniu i pyszna. Paluszki krabowe w zalewie olejowej z dodatkiem cytryny i czosnku. Doskonałe połączanie, palce lizać! Takie paluszki można zagryzać też pajdą chleba, polecam.

Źródło: link


Składniki:
  • paluszki surimi - 3 opakowania
  • olej słonecznikowy - pół szklanki
  • sok z 1 cytryny
  • 3 ząbki czosnku
  • suszona natka pietruszki
  • bazylia
  • sól
  • cukier


Wykonanie:

Szklanka - 250 ml 

Paluszki wyciągnąć z opakowania. Cytrynę sparzyć i wycisnąć sok. Sokiem z cytryny pokropić paluszki i odstawić na pół godziny.

Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę, wymieszać z olejem, dodać trochę pietruszki i bazylii. Można dodać odrobinę soli i cukru, dokładnie wymieszać. 

Włożyć paluszki do miski i polać przygotowaną mieszanką. Wstawić do lodówki minimum na godzinę, a najlepiej na całą noc.

Smacznego!


Zapraszam również na: Śledzie po kaszubsku


PALUSZKI SURIMI W OLEJU

PALUSZKI SURIMI W OLEJU 

Print Friendly and PDF

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz