środa, 7 lipca 2021

PASTA Z LUBCZYKU - MAGGI BEZ CHEMII

 

maggi bez chemii
pasta z lubczyku

Pasta z lubczyku idealna do zup i sosów. Banalnie prosta w przygotowaniu przyprawa. Maggi bez chemii, konserwantów, z dużą ilością smaku. Domowa i naturalna maggi, polecam!


Źródło: link

 

Ilość - 3 słoiki (200 ml)


 Składniki:
 
  • 240 g liści lubczyku
  • 4 łyżeczki soli
  • 10 łyżek oleju + 1 łyżeczka oleju do każdego słoika na górę

Wykonanie:
 
Liście lubczyku pozbawione grubych łodyg wypłukać, odcedzić na sitku, pokroić i przełożyć do wyższego naczynia. Dodać sól i olej, wymieszać. Wszystko zblendować na pastę. Przełożyć do słoików i na górę każdego dać łyżeczkę oleju.

Słoiki z pastą zakręcić i przechowywać w lodówce. Pasta z lubczyku pasuje do zup i sosów. Grube łodygi zamrozić i dodawać do zup podczas gotowania.


maggi bez chemii
pasta z lubczyku

Smacznego!

Print Friendly and PDF

2 komentarze:

  1. Fajny blog

    Ciekawy

    Zajrzyj proszę tu

    www.facebook.com/sladamiwloczykija

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dziękuję za komentarz ;-)
      Na pewno zajrzę :-), pozdrawiam

      Usuń