sobota, 19 czerwca 2021

WĄTRÓBKA W SOSIE MUSZTARDOWYM

 

wątróbka z cebulką w sosie
wątróbka w sosie musztardowym

Nowa propozycja obiadowa - wątróbka w sosie musztardowym. Przepis otrzymałam od mojego kolegi Jacka :-). Choć nie przepadam za wątróbką, to muszę przyznać, że takie połączenie przypadło mi do gustu!


  Składniki:

  • 500 g wątróbki drobiowej lub wieprzowej
  • 2 większe cebule
  • 2 łyżki musztardy
  • kostka rosołowa
  • 2/3 szklanki śmietany 18 %
  • 2 ząbki czosnku
  • sól, pieprz
  • olej


Wykonanie:
 
szklanka -250 ml

Cebulę pokroić w piórka i umyć wątróbkę. Podsmażyć cebulę na tłuszczu, dodać wątróbkę i dusić 15 minut. Dodać kostkę rosołową i dusić jeszcze 10 minut.

Następnie dodać musztardę i śmietanę. Zetrzeć czosnek, doprawić według uznania, dokładnie wymieszać. Podawać z ziemniakami lub pieczywem.

Smacznego!
 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz